Sport op school

Zwemmen

De kinderen van de lagere school gaan om de twee weken zwemmen met de zwemmeester. Onze leerlingen leggen de weg te voet af en dragen hierbij een fluovestje (Heffel). Zwemmoeders mogen zich altijd aanbieden om mee te wandelen. Zo wordt de weg naar en van het zwembad een stuk veiliger.

Wat nemen de kinderen mee in hun zwemzak?
– zwembroekje of zwempak, 2 badhanddoeken, badmuts (verplicht), plastieken zak

Dit alles gekenmerkt met je eigen naam en de naam van de school. Er zijn zwembandjes en plankjes alsook ander didactisch materiaal voorzien in het zwembad. Je betaalt €16 voor een gans schooljaar.

Turnen

De dag van kleuterturnen vragen wij om je kind sportieve kledij en sportief schoeisel te laten dragen.

Kinderen van de lagere school brengen in het begin van het schooljaar een turnzak mee. Wat stop je daarin?

• Turnschoenen en/of sportschoenen met witte zool. (we gaan regelmatig buiten sporten, dus is het aangeraden van sportschoenen te voorzien)
  • T-shirt van De School (zie foto) te verkrijgen door de betaling van 10 EUR aan de sportleerkracht.
  • Blauwe of zwarte Short/kort broekje.
  • Zakje om alles mooi op te bergen in de kast met naamvermelding op het zakje, T-shirt en short.
  • Turnkledij wordt voor elke vakantie met de kinderen mee naar huis gegeven om te laten wassen. Na de vakantie komen deze dan terug in de kast van de kleedkamer.

Extra sport tijdens de schooluren

Tijdens het schooljaar worden er extra sportactiviteiten georganiseerd, zoals de  schoolsportdag of “meester op de fiets”. Daarnaast kunnen de kinderen van het lagere ook deelnemen aan sportactiviteiten buiten de school, georganiseerd door o.m. de Stichting Vlaamse Schoolsport.