OC

Het oudercomité Ter Beuke

Wie zijn we?

Een groep gemotiveerde ouders die het belangrijk vinden om betrokken te zijn bij de school van hun kinderen.

Wat doen we?

• Meedenken en overleggen

Tijdens onze bijeenkomsten bespreken we met de leerkrachten en de directie allerlei thema’s die met het leven op school te maken hebben. Zo leren we elkaars standpunten, verwachtingen en bezorgdheden beter kennen. Samen proberen we de werking van de school te verbeteren.

Het oudercomité wil daarbij de stem zijn van alle ouders. Dus, heb je een vraag, voorstel of probleem, neem dan zeker contact op met ons. We bespreken jouw aandachtspunt graag op de volgende vergadering.

• Meewerken en organiseren

Het oudercomité ondersteunt de school bij allerlei activiteiten door een deel van de organisatie op zich te nemen. Bekende activiteiten zijn: de barbecue op het schoolfeest, de verhalenwandeling, het grootouderfeest en de kerstactiviteit.

Met die activiteiten probeert het oudercomité ook wat geld in het laatje te brengen. Daarmee ondersteunen we kleine en grote aankopen die ten goed komen aan alle leerlingen. De voorbije jaren werden bijv. nieuwe tafels en stoelen voor de refter en fietsjes voor de kleuters aangekocht. We voorzien ook jaarlijks een bijdrage voor uitstappen en voor een sinterklaasgeschenk.

Hoe doen we dat?

We vergaderen 5 maal per jaar samen met enkele leerkrachten en de directie. De vergaderingen gaan door in de leraarskamer van de school.

De verschillende activiteiten worden voorbereid in aparte werkgroepen.

Wil je graag meewerken?

Je bent van harte welkom!

We zijn op zoek naar:

• nieuwe vaste medewerkers die de vergaderingen willen bijwonen;
  • mensen die zich willen aansluiten bij een werkgroep ter voorbereiding van een activiteit;
  • helpers die de handen uit de mouwen willen steken bij een activiteit.

Voor meer informatie kan je terecht bij Greet Swinnen via e-mail op greetensteven@skynet.be of via telefoon op 016/35 62 99. Of kom gewoon eens langs op één van onze vergaderingen.

Nieuwe activiteit

De kledinginzameling gaat van start
Wanneer?
– Woensdag 21 oktober 8u25 – 8u45 en 11u50 – 12u15